[AUDIO] Revelion la firul ierbii în staţiunile montane din Banat

Temperaturi primăvăratice la sfârşit de an calendaristic în Munţii Banatului.

În staţiunile montane natura îşi urmează cursul şi a rezervat turiştilor o atmosferă neaşteptată pentru sezonul hibernal din această perioadă, destinată doar relaxării şi plimbărilor în aer liber, spune reprezentantul serviciului Salvamont de pe Muntele Mic, Horia Cocie:

Avem o vreme de primăvară cu soare, timpul este super bun, dar noi totuși așteptăm zăpada care se pare că nu apare încă. Locațiile de cazare aproape toate sunt deschise și îşi așteaptă clienții, dar totul lasă de dorit din cauza lipsei zăpezii. O parte din turişti s-au și retras în funcție de cum au considerat. Din ceea ce vedem noi sus pe munte, undeva abia prin 5 ianuarie s-ar putea să avem ceva omăt, până atunci nu pentru că este cald și nici nu se poate face zăpadă cu tunurile“.

Nici staţiunile montane de la poale de Semenic nu stau mai bine. Şi aici primăvara îşi face simţită prezenţa zilele acestea, aflăm de la intreprinzătorul privat Simona Rof:

Zăpadă nu este deloc pe Semenic. Lumea este dezamăgită, însă noi încercăm să ne desfășurăm activitatea aproape normal. Avem servicii de foarte bună calitate pe care le oferim clienților noștri. Sperăm că aceștia vor fi foarte mulțumiți și vor pleca încărcaţi pozitiv la începutul anului. Atmosfera este destul de liniștită pe Semenic. O parte din cei care aveau rezervări au renunțat și și-au făcut reprogramări. Am consultat meteo şi am văzut că până la sfârșitul vacanței copiilor nu se preconizează a fi zăpadă. Noi încercăm să ne desfășurăm cât decât normal activitatea“.

Simona Rof a mai subliniat că, din cauza lipsei zăpezii, competiţiile şi taberele de schi prevăzute a avea loc în această perioadă au fost reprogramate.

Sursa foto: prinlumepringanduri.com

De același autor

Related Articles