Reşiţenii sunt conştiincioşi în ciuda pandemiei de coronavirus. După cum a declarat directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Reşiţa, Ionuţ Brabete, până în prezent aproximativ 50-60% dintre cetăţeni şi-au achitat dările către stat, constatându-se o creştere faţă de aceeaşi perioadă a aniilor precedenţi.

Mulţi dintre ei au folosit ca modalitate de plată, platforma online www.ghiseul.ro, cel mai probabil şi pentru a beneficia de bonificaţia diferenţiată de 10%. Ionuţ Brabete a mai afirmat că dacă în trecut existau zilnic 2-3 cereri de creere conţ acum sunt de 10 ori mai multe.

Față de anii precedenți avem o creștere de 10 ori. Până la urmă măsura de acordare a bonificației diferențiat a fost binevenită mai ales ținând cont de faptul că în momentul de față România trece printr-o situație pandemică care îndeamnă cetățenii să nu se înghesuie la ghişee, să păstreze distanța socială, să încerce să folosească aceste mijloace de plată de la distanță care până la urmă sunt și facile. Poți în orice moment să vizualizezi și implicit să plătești impozitele prin accesarea platformei www.ghiseul.ro din orice locație unde ai acces la internet.

Dacă în anii precedenți aveam 2-3 solicitări de creere cont pe zi, în momentul de față au crescut și de 10 ori. Numărul de plăți a fost unul mult mai mare pe platforma respectivă decât în anii precedenți. Avem și contribuabili care doresc să plătească la ghișeu sau care vin cu diferite documente care trebuie procesate, de exemplu scoatere din evidență a diverselor bunuri impozabile și în momentul în care se deplasează doresc să efectueze şi plata.

Amintim că cei care îşi achită integral taxele şi impozitele locale aferente anului 2021 până în 31 martie beneficiază de o serie de reduceri. Dacă plata se face la ghişeu, bonificaţia este de 5%, iar daca se face on-line va fi de 10%.