[AUDIO] Reşiţa se numără printre oraşele cu cei mai puţini asistaţi social, apţi de muncă

În prezent se mai află în evidențele Direcției de Asistență Socială Reșița 58 astfel de persoane,beneficiare de ajutor social. Nu toate sunt ,însă, apte de muncă. Doar 14 sunt disponibile din punct de vedere fizic și prestează activități diverse pentru comunitate.

”Sunt foarte puțini asistați social în municipiul Reșița. În jur de 60 de persoane mai sunt, dar doar 14 persoane efectuează muncă în folosul comunității. Celelalte persoane sunt în vârstă și au în îngrijire copii sau sunt foarte bolnave. În ultima perioadă cei activi au participat la acțiuni de curățenie în cartierele: Câlnic, Mociur, Dealul Crucii, dar se deplasează oriunde unde avem sesizări din partea cetățenilor orașului. Faptul că a scăzut numărul asistaților social este o veste îmbucurătoare. Sperăm că va scădea în continuare, pentru că grija noastră este ca să le oferim un loc de muncă”, a spus Adrian Dacica, viceprimarul Reșiței.

În Reșița existau, în 2018, 37 de persoane beneficiare de ajutor social care erau apte de muncă, iar anul trecut au fost doar 14.