[ AUDIO] Reguli noi pentru patronii saloanelor de bronzare!

Reguli noi valabile de miercuri,14 septembrie pentru saloanele de bronzare artificială!

Saloanele de bronzare trebuie să obţină o autorizare sanitară de la direcţiile teritoriale de sănătate publică, iar angajaţii au nevoie de instruire de specialitate, potrivit unui act normativ al Ministerului Sănătăţii.

Normele de igienă pentru saloanele de bronzare se regăsesc în Ordinul MS nr. 291/2016, ce a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 203 din 18 martie şi a intrat în vigoare în 180 de zile de la publicare, adică astăzi. Prin intermediul actului, autorităţile reglementează, practic, activitatea saloanelor, având în vedere cât de răspândite au devenit acestea în ţara noastră.

Saloanele de bronzare au nevoie de o autorizare sanitară de la direcţia teritorială de sănătate publică, iar aceasta se obţin în baza unei declaraţii pe propria răspundere. Mai exact, obligaţia se aplică persoanelor fizice sau juridice ce nu trebuie să se înregistreze la Registrul comerţului. În celelalte situaţii, saloanele de bronzare înfiinţate începând cu data de 18 martie sunt inspectate sanitar ulterior de către direcţiile de sănătate publică, spune Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

 

În acelaşi timp, titularul fiecărui aparat de bronzat trebuie să completeze Registrul aparatului şi Registrul de exploatare. În altă ordine de idei, fiecare firmă care folosește aparate de bronzat trebuie să întocmească un registru cu fişele clienţilor. Iar pe lângă fişă firma trebuie să păstreze şi declaraţia pe propria răspundere a clientului, pentru o durată de cel puţin trei ani. Personalului salonului de bronzare trebuie să i se asigure, de către angajator, două cursuri de instruire în vederea specializării. Mai exact, este vorba de un curs de noţiuni fundamentale de igienă şi de instruirea de specialitate. Unii patroni nu au auzit de aceste ultime reglementări, nici ei, dar nici clientele:

 

”Merg la solar cam de două ori pe lună, mai ales iarna. Cunosc persoane care merg excesiv de des. Eu sunt clientă fidelă a unui singur salon. Nu am auzit de noile reguli, dar mă voi interesa. Consider că persoanele care sunt angajate la solar trebuie să fie instruite și să aibă anumite cursuri făcute”.

Curăţenia în saloane se face de către personal calificat, la începutul sau la sfârşitul programului de lucru, dar şi ori de câte ori este necesar, după scrie avocat.net.  Suprafeţele aparatelor de bronzat cu care vin în contact clienţii trebuie dezinfectate după fiecare folosire.

Fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi de substanţe stupefiante sunt interzise în saloanele de bronzare, iar accesul animalelor este oprit.

sursa foto:ghidularadean.ro

 

De același autor

Related Articles