[AUDIO] Regal de Jazz în a doua zi a Festivalului de la Gărâna. Ropote de aplauze şi bis!

Şi a doua zi a Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna a fost de excepţie, în ciuda vremii capricioase. Atât artiştii români care au concertat pe scena Bisericii Catolice din Văliug cât şi cei din străinătate care au urcat pe scena din Poiana Lupului au avut o prestaţie impecabilă, aceasta este concluzia directorului festivalului Marius Giura.

Şi publicul a fost fascinat, de artiştii care le-au încălzit sufletul cu muzică bună şi i-au răsplătit pe cei mai mari instrumentişti de jazz cu ropote de aplauze.

Cea de-a 3 a seară a Festivalului de Jazz de la Gărâna va debuta la ora 18.00. Pe scena din Poiana Lupului va urca cel mai bun pianist al Germaniei. Va fi prezent şi unul dintre cei mai tari instrumentişti din Franţa. Nume grele din jazz-ul mondial fac parte din programul acestei seri. Şi pentru că este o seară suedeză îi puteți asculta pe neînfricații suedezi de la Magnus Öström Band și Svante Henryson’s Back to Base. Va fi o seară de jazz cu influențe rock, electro și din muzica clasică, compoziții progresiste și teme muzicale ce lasă spații generoase pentru improvizații:

Frank Gambale All Star Band (Australia, S.U.A. Franța, Ungaria)
Wollny, Parisien, Lefebvre, Lillinger – XXXX (Germania, Franța, S.U.A.)
Magnus Öström Band (Suedia)
Svante Henryson’s Back to Base (Suedia, Norvegia)
Alexandre Herer Nunataq (Franța)

Seara se va încheia cu filmul Goliat (2018, Suedia)
Regia și scenariul: Peter Grönlund
Cu: Sebastian Ljungblad, Joakim Sällquist, Cornelia Andersson, Davina Robinson
Dramă, durata: 88 min.
Filmul a câștigat în 2019 patru premii Guldbaggegalan, acordate de Institutul de Film Suedez: cel mai bun scenariu (Peter Grönlund), cel mai bun actor principal în rol masculin (Joakim Sällquist), cea mai bună muzică originală (Johan Tested) și cel mai bun montaj (Dino Jonsäter).

La Garâna Jazz Festival se poate ajunge din Reşiţa, drumul este în stare foarte bună. Şi drumul dinspre Slatina Timiş este deschis. La ora actuală nu se mai găseşte niciun loc liber de cazare în Gărâna dar cei care ajung astăzi pentru festival mai pot campa în Garâna Camping.

Programul Festivalului de Jazz de la Gărâna din acest an a suferit câteva modificări pentru că organizatorii s-au confruntat cu câteva situaţii inedite greu de gestionat. Unor artişti din străinătate li s-a anulat zborul pe ultima sută de metri şi nu au mai ajuns la Gărâna iar un instrumentist a rămas fără chitară după ce compania aeriană cu care a ajuns în România i-a pierdut bagajul în care se afla acest instrument. Cum au fost rezolvate toate aceste probleme? Aflăm de la principalul organizator Marius Giura:

De același autor

Related Articles