[AUDIO] Reabilitarea integrală a trotuarelor din Reşiţa, relocă mai multe chioşcuri de pe domeniul public

Mai multe puncte de distribuire a presei şi de alimentaţie publică din cartierul Lunca Bârzavei al municipiului Reşiţa vor fi relocate într-un spaţiu complet nou, care urmează să fie amenajat anul acesta în zona Gării de Nord.

După ce în toamna anului trecut o seamă de chioşcuri din zona Centru şi Lunca Pomostului au fost demolate sau mutate, fie că nu mai aveau obiect de activitate, fie le-a expirat concesiunea, zilele acestea continuă operaţiunea de dezmembrare a acestora şi în cartierul Lunca Bârzavei, a declarat pentru Radio Reşiţa şeful Serviciului de administrare a Domeniului Public al Primăriei municipiului de pe Bârzava, Daniel Călin:

Avem în planificare să evacuăm de pe domeniul public chioşcuri din zona Progresului, intersecție cu Tineretului. Va mai fi un chioșc în stația de la Victoria, care încurcă la proiectul tramvaiului. Mai sunt vizate câteva chioșcuri de pe Bulevardul Republicii și odată cu lucrările de tramvai, care avansează, se vor mai lua în considerare și alte chioșcuri care ori nu mai au concesiuni ori nu-și mai desfășoară activitatea ori îşi relocă afacerile“.

Daniel Călin a mai subliniat că, toţi proprietarii de chioşcuri vor fi relocaţi în faţa Gării de Nord unde urmează să fie amenajat un centru comercial parter sau parter plus etaj şi unde le vor fi alocate alte spaţii:

Este o discuție pentru că acolo s-a recuperat un teren, în fața Gării de Nord, care a revenit în proprietatea primăriei. Acolo este în proiectare o zonă comercială, unde vor fi relocați toți comercianții care, vor în primul rând, dar vor avea prioritate cei care au avut chioșcuri și le-au fost demolate“.

Amintim că, cele mai multe dintre chioşcurile care urmează să fie relocate sunt din zonele în care se desfășoară proiectul de modernizare a infrastructurii publice de transport, acesta incluzând și reabilitarea integrală a zonelor de trotuar.

Sursa foto: Primăria Reşiţa      

De același autor

Related Articles