[AUDIO] Proiectul de extindere a secției de Urgențe de la Județean bate pasul pe loc!

Proiectul de extindere a sectiei de Urgențe din cadrul Spitalului Judetean Resita în valoare de 7,5 milioane de lei, fonduri europene bate pasul pe loc. Proiectul presupune construirea unui nou corp de clădire în continuarea actualei unităţi de Primiri Urgenţe, investitie aproape finalizata, dar si  recompartimentarea interioară şi modernizarea spaţiului existent la parter, spaţiu ocupat deja de secţia UPU.

Pentru ca unitatea să fie renovată aparatura trebuie mutată și aici apare marea problema. Unde își va desfășura activitatea, secția de Urgențe, cât se fac aceste lucrări?

Directorul medical Cosmin Librimir are o solutie dar nu e ușor de pus în practică. De ce? Aflam chiar de la el:

Mai durează că acolo s-a ivit o altă problemă dar încercăm să o rezolvăm. În momentul în care lucrarea va fi gata este extindere de UPU… în care lucrăm acum, unitatea trebuie golită ca omul să-și facă lucrarea, asta înseamnă că UPU trebuie să lucreze pe o perioadă de aproximativ 3 luni în containere. Nu avem de unde să le achiziționăm, costă enorm, mai bine le-am închiria și fizic nu găsim de unde să le luăm. Pe lângă oxigen și medicamente mai trebuie să existe și toalete deci e o problemă destul de mare, dacă era luată din timp, acum aveam…”, ne-a declarat Cosmin Librimir.

Proiectulde extindere a sectiai de urgente  are ca scop creşterea calităţii şi eficienţei actului medical şi scăderea timpilor de aşteptare. În acest sens va fi reamenajat spaţiul de primire şi triaj la intrarea în UPU şi totodată va fi separat de spaţiul de evaluare şi tratament.

De același autor

Related Articles