[AUDIO] Problema reactivilor de la Spitalul din Reșița, rezolvată de Consiliul Județean. Mai sunt și alte probleme, cine le rezolvă?

Consiliul Județean Caraș-Severin rezolvă din nou problemele urgente ale Spitalului Județean din Reșița. În cadrul ședinței de astăzi, președintele Romeo Dunca a reușit să aloce rapid suma de 250 de mii de lei pentru achiziționarea reactivilor de laborator, care se pare că lipsesc de ceva vreme din spital.

Am luat bani de la viitor, am avut o bugetare pentru un proiect de viitor și am luat din acei bani și am dat pentru reactivii care nu au mai putut fi achiziționați. Este vorba despre 250 de mii de lei dar în total în manadtul nostru am alocat spitalului 9 milioane de lei”, a declarat Romeo Dunca.

Datoriile foarte mari au dus la incapacitatea spitalului de a achiziționa reactivii atât de necesari în realizarea analizelor de laborator. Și nu a fost singura problemă, unitatea medicală a fost la un pas de a rămâne și fără aparatul de laborator. Directorul medical, Cosmin Librimir a ridicat această problemă în cadrul ședinței Consiliului Judetean.

Pe lângă acești reactivi, ne-au amenințat că ne iau aparatul de laborator, de asta am fost atât de disperați”, a declarat Cosmin Librimir.

Într-un spital, fiecare analiză medicală necesită reactivi. Unitățile medicale au nevoie de cantități mari. Cu ajutorul acestor substanțe, aparatele pot analiza o probă de sânge sau de țesut. Împreună, spre exemplu, cu proba de sânge, reactivii oferă posibilitatea aparatului de a analiza proba si a oferi informații despre ea.

Spitalul mai are și alte probleme. Materialele sanitare uzuale lipsesc cu desăvârșire. Încă sunt secții importante care nu au garouri, de exemplu, când ajungi în unitatea medicală pentru o perfuzie ești legat de mână cu o mănușă de unică folosință. Și pansamentele de tip fașă lipsesc cu desăvârșire, noroc cu medicii care s-au obișnuit atât de tare cu această situație încât cumpără din propriul buzunar cele necesare actului medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles