[AUDIO] Primăvara deschide accesul pe traseele tematice din Caraş-Severin

O serie de trasee tematice noi sunt deschise din această primăvară iubitorilor de drumeţie pe raza Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului, a precizat pentru Radio Reşiţa directorul administraţiei ariei protejate din Caraş-Severin, Nicolae Ifca:

Între Văliug, stațiunea Crivaia și Vila Klauss este o intersecție de trasee turistice de unde poți să mergi înspre Munții Semenic, Vârful Gozna sau spre Peștera Comarnic. Vila Klauss este o clădire învăluită în istorie. Dacă dăm timpul înapoi, Regele Mihai ar fi învățat aici abecedarul. Apoi mai avem două trasee tematice. Primul pe care l-am făcut contur lac Buhui, în care prezentăm speciile de floră, ecosisteme, specii de păsări, floră, faună, după care urmează traseul tematic în care prezentăm carstul din Parcul Național. Am încercat să facem câte un traseu în fiecare zonă de pe raza ariei protejate“.

Nicolae Ifca a mai subliniat că, pe raza Parcului Naţional Semenic – Cheile Caraşului au fost amenajate până în prezent 9 trasee turistice care însumează în totalitate peste 130 de kilometri.

Sursa foto: PN Semenic-Cheile Caraşului

Cele mai citite

Related Articles