[AUDIO] Primarul Ioan Popa renunţă la o parte din banii pentru apă şi canal în favoarea tramvaiului

Lucrările la reţelele de apă şi canal din Reşiţa crează probleme proiectului de reintroducerea a tramvaiului în oraş.

Potrivit primarului Ioan Popa, municipalitatea reşiţeană, cel mai probabil va trebui să renunţe la o parte din fondurile europene obţinute de societatea Aquacaraş, fiind vorba de 50 din cele 300 de milioane de lei.

Deci s-ar putea să renunţăm, pentru că pur şi simplu nu mai putem să lucrăm pentru că s-a venit deja cu lucrarea de tramvai sau optăm pentru soluţii alternative. Mergem în alte zone ca să nu afectăm magistrala Bulevardului Republicii, Revoluţia din Decembrie şi aşa mai departe. Deci sunt situaţii critice în care trebuie să sincronizăm lucrările, pentru că riscul mare la noi este să pierdem banii pentru tramvai, a cărui lucrare trebuie să fie gata la sfârşitul acestui an.

Nu este un risc mare, pentru că nu sunt atât de nebun să îl pun în pericol şi nu îl pun în pericol pentru nicio altă lucrare. Deci, pentru mine este prioritatea zero în oraş astăzi proiectul de tramvai şi nu risc să pierd 80.000.000 de euro pentru că trebuie să implementez alte 10. Fac o matematică simplă şi aleg răul cel mai mic.

Potrivit primarului Ioan Popa, lucrările la tramvai sunt în grafic în ciuda unor probleme create de vremea instabilă şi vor fi gata la termen, până în decembrie 2023.

De același autor

Related Articles