[AUDIO] Primarul de la Răcăşdia, Mirco Lechici, eliberat din funcţie

Comuna Răcăşdia a rămas fără primar. Declarat în 2018, incompatibil de către Agenţia Naţionalã de Integritate, edilul, Mirco Lechici, a pierdut în instanţă procesul prin care a contestat decizia.

Potrivit unui raport al ANI din 2018, Mirco Lechici s-a aflat în stare de incompatibilitate încã de la începutul primului mandat în 2012, deoarece a exercitat simultan cu funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică, titular al unei întreprinderi individuale. Prefectul Judeţului, Ioan Dragomir:

,,În baza raportului de evaluare întocmit de către Agenția Națională de Integritate în anul 2018 s-a constatat starea de incompatibilitate în care s-a aflat dl. Lechici Mirko, primarul comunei Răcăjdia. Dumnealui a atacat acest raport în instanță și în luna decembrie a anului trecut, noiembrie sau decembrie a rămas definitiv raportul. Având în vedere adresele agenției, a fost emis ordinul instituției prefectului prin care să constate încetarea de drept, înainte de expirare, a duratei normale a mandatului de primar a comunei Răcăşdia domnul Lechici Mirco. dl. Lechici are dreptul de a contesta ordinul prefectului, însă funcția va fi ocupată de către viceprimar.,,

Ordinul de eliberare din funcţie nu a ajuns încă la primărie spune primarul Mirco Lechici:

Sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă dar primarul ar mai putea să conteste, în justiţie, doar ordinul prefectului. Întrebat fiind, a negat astfel de intenţie şi drept urmare atribuţiile lui Mirco Lechici vor fi preluate acum de viceprimarul, Florin Judea.

De același autor

Related Articles