[AUDIO] Primăria Reşiţa îşi face propria pepinieră pentru a nu mai cumpăra arbori ornamentali de peste hotare

Primăria Reşiţa va avea propria pepinieră pentru plantarea de arbori ornamentali, în cartierul aparţinător Moniom. Municipalitatea a luat această decizie după ce în ultimii doi, trei ani a cumpărat arbori de peste hotare, din Ungaria, Italia şi Serbia, cheltuind sume foarte mari pentru amenajarea parcurilor şi zonelor verzi.

În prezent se lucrează la igienizarea terenului, fiind descoperite depozite de materiale de contrucţii ce trebuie evacuate. Ulterior va fi refăcut stratul vegetal, urmează să fie aduse 150 maşini de pământ proaspăt. După cum a declarat şeful Direcţiei pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Daniel Călin, se estimează că lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul anului.

Pepinierei i s-a alocat un buget de 50.000 lei pentru demararea acțiunilor. Suntem încă la stadiul de igienizare pentru că după ce am tăiat toți arborii care erau acolo, mă rog 90% din arbori care erau crescuți din ultimii 30 de ani, am descoperit depozite de materiale de construcții şi mai trebuie și ălea evacuate pentru că din păcate pomii nu cresc pe betoane. Trebuie să refacem stratul vegetal, chiar am vorbit cu cineva acuma să ne aducă vreo 150 de mașini de pământ proaspăt. Suntem în lucru, până la sfârșitul anului o să fie funcțională. În toamnă vrem să aducem puieți, iar până atunci trebuie să să pregătim zona, să împrejmuim şi să facem sistemul de irigare.

Amintim că Primăria Reşiţa a avut în trecut o pepinieră proprie la kilometrul 8, însă în prezent ea se află pe teritoriul administrativ al comunei Ezeriş. Noua pepinieră se va afla la Moniom, după staţia de epurare şi se va întinde pe o suprafaţă de 25.000 mp.

De același autor

Related Articles