[AUDIO] Primăria Reșița este obligată să plătească o datorie istorică

Primăria Reșița va scoate din bugetul local 3 milioane de lei pe care trebuie să le plătească fostului operator de transport Spedition Ro-A-Tir. Decizia este una definitivă și a fost emisă de Curtea de Apel Timișoara, în octombrie anul trecut. Suma include penalizări și reprezintă datorii vechi la plata subvențiilor pentru pensionari, a declarat primarul Ioan Popa.

„În momentul în care eu am preluat Primăria Reșița, instituția avea datorii la Ro-A-Tir legate de subvenția pentru călătoriile pensionarilor. La vremea respectivă am venit și am tăiat subvențiile. A fost și scandal, au fost pensionarii aici, în centru. Eu am abordat societatea respectivă și i-am întrebat de ce au mai făcut acest serviciu dacă 3 ani de zile nu le-a achitat nimeni nimic? Am înțeles că din rațiuni sociale, dar de fapt depoul de tramvai actual era în proprietatea Primăriei. Ceea ce eu am intuit este că dânșii au vrut să intre în proprietatea acelui teren. Ne-au dat în judecată, ne-am judecat și după 4 ani a venit o sentință judecătorească care ne pune în situația de a le plăti această datorie”, a declarat primarul Popa.

În urma negocierilor cu societatea respectivă s-a ajuns la o eșalonare a sumei pe o perioadă de 12 luni. Ea va fi plătită lunar până la finalul anului 2023.

Datoria este una istorică. În anul 2016, Primăria Reșița trebuia să achite aproape un milion de euro către furnizori. Cea mai mare datorie a administrației locale era către societatea de transport local. În luna aprilie a anului 2016, era vorba de un milion 200 de mii de lei, după cum declara viceprimarul Reșiței de atunci, Ioan Crina.
„Nu vă ascund că primarul Mihai Stepanescu a negociat și a existat o înțelegere cu ei (n.r. Spedition Ro-A-Tir) datorită faptului că ne ocupă terenul acela de 2,2 hectare și că vor să cumpere terenul. Pe drept, orice proprietar de clădiri are dreptul să își cumpere terenul din curtea lui, conform hotărârilor de consiliu local. Noi am evaluat terenul, estimat pe la un milion de euro și ei tot au spus că îl cumpără, că nu-l cumpără. Noi, de la asistență socială, n-am mai  plătit și s-au adunat niște sume ca și datorie la ei”.
Ioan Crina, declarație din 12.04.2016

De același autor

Related Articles