[AUDIO] Prefectul Ioan Dragomir vrea ca toți primarii să se mobilizeze

Județul Caraș-Severin se află pe ultimul loc în regiunea de vest din punct de vedere al dezvoltării economice. Acest lucru se poate schimba dacă autoritățile locale se mobilizează în atragerea de fonduri și în împlementarea proiectelor câștigate în special cu fonduri europene. Prefectul Ioan Dragomir a declarat că acest an este extrem de încărcat.

„Anul 2023 va fi o provocare pentru toată lumea. Pentru prima dată în istoria județului nostru vor veni sume mult mai mari decât au venit până acum. În derulare sunt multe programe de finanțare. Avem PNRR-ul cu sume extraordinar de consistente, avem Anghel Saligny și se suprapun mai multe programe de finanțare, în special cele care vin de la Uniunea Europeană. Este o provocare extraordinară și mi-aș dori ca edilii noștri, toți primarii să înțeleagă acest lucru, să se mobilizeze exemplar pentru a atrage cât mai multe fonduri și pentru a arăta o altă față a județului nostru. Caraș-Severin se poate dezvolta foarte mult și putem recupera decalajul față de alte județe”.

Săptămâna trecută, la Reșița a avut loc o întâlnire a celor 8 primari de orașe din Caraș-Severin cu reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest. Discuțiile au vizat viitoarele investiții finanțate prin Programul Regional Vest 2021-2027. În prezent se află în elaborare mai multe ghiduri de finanțare și în curând se vor lansa primele apeluri de proiecte.

De același autor

Related Articles