De câteva zile, în Caraș-Severin a fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din care fac parte structuri din MAI, dar și sanitare. A fost activat oficial sâmbătă, dar el funcționează de mai multe săptămâni, după cum spune președintele structurii, prefectul Cristian Gâfu. Zilnic au loc întâlniri pentru a fi aplicate cele mai bune decizii.

„De patru săptămâni, ne întâlnim în fiecare zi la ora 16, cu toate instituțiile implicate, chiar și în weekend, pentru a ne pune la punct cu etapele următoare. Acum suntem în etapa a treia. Ne-am pregătit de două săptămâni pentru această etapă, cunoscând ce urmează să se întâmple. Am discutat situația zilnică și despre cum urmează să acționăm”.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că există peste 450 de paturi puse la dispoziție persoanelor care ar fi nevoite să intre în carantină, însă numai 52 sunt ocupate.

„Până la această oră, în Caraș-Severin avem 110 persoane testate, 5  cazuri confirmate. 52 de persoane se află în carantină, 310 sunt în izolare și alte 104 ieșite din izolare.”

Deși situația nu este alarmantă, la nivelul județului au fost luate și măsuri suplimentare, mai spune prefectul Cristian Gâfu. De exemplu, secțiile de infecțioase de la spitalele din Reșița și Caransebeș au fost pregătite pentru a prelua pacienți investați cu coronavirus, în cazul în care Spitalul din Timișoara nu ar mai putea face față solicitărilor.

Prefectul a mai menționat că în județ au fost amenajate suficiente spații de carantinare, dar numărul lor poate crește în funcție de evoluția crizei coronavirusului. Spațiile respective au fost verificate de Direcția de Sănătate Publică, Protecția Consumatorului și Direcția Sanitar Veterinară. S-au verificat atât condițiile, cât și firmele de catering care asigură hrana persoanelor aflate în carantină.