[AUDIO] Prefectul de Caraş-Severin critică public colaborarea cu Direcţia silvică judeţeană

Colaborarea cu Direcţia silvică judeţeană a Prefecturii Caraş-Severin lasă grav de dorit, stârnind nemulţumirile prefectului Cristian Gâfu.

Conform acestuia, conducerea instituţiei reprezentată prin directorul executiv Ioan Olariu, nu a răspuns solicitărilor prefecturii în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii de profil şi implicarea în problemele urbei.

Cristian Gâfu a subliniat pentru Radio Reşiţa faptul că, Direcţia pentru silvicultură Caraş-Severin ca gestionar al fondului forestier cuprins între localităţile Colţan şi Fizeş, administrat de o asociaţie din Bocşa, pe a cărui suprafaţă a fost depistat recent un depozit clandestin de deşeuri animaliere, trebuia să se fi autosesizat şi să şi anunţe în acelaşi timp, autorităţile judeţene.

Prefectul a declarat că, până astăzi (n.r. redactarea acestei ştiri) NU a primit nota de informare solicitată Direcţiei silvice judeţene, care a tratat cu indiferenţă subiectul, fapt pentru care îşi exprimă public nemulţumirea privind colaborarea cu aceasta.

Am o nemulţumire. La întâlnirea cu cei de la Garda de Mediu, cu cei de la Garda Forestieră şi cei de la DSV a participat şi domnul director de la Romsilva, Olariu. Am cerut o notă de informare şi nu am primit-o. Am întrebat de ce reprezentanţii Romsilva care au în pază pădurea nu au sesizat existenţa acestor deşeuri pe raza fondului de vânătoare. Nu am primit răspuns; eu nemulţumirea mea o să o analizez referitor la activitatea domnului Olariu pentru că nu merge. Dânşii trebuiau să vină să ne sesizeze. Acest fond de vânătoare are intrări pe cale auto în mai multe puncte. Am înţeles că la fiecare intrare există bariere cu lacăt. Nu poate să vină cineva străin de fond şi de Romsilva şi să intre acolo. Cei de la fondul de vânătoare al Asociaţiei Collini păzesc şi au în evidenţă vânatul, dar totuşi cei de la Romsilva au în evidenţă pădurea şi aveau obligaţia de a asigura şi de a averifica ce se-ntâmplă în pădure. De aceea am cerut o notă de informare referitor la acest aspect şi nu am primit-o. Poate aude şi am să o primesc…„.

Cristian Gâfu

De același autor

Related Articles