[AUDIO] Postul negru nu este indicat pentru bolnavii cronici

Postul Paştelui este cel mai sever dintre toate posturile de peste an. De exemplu astăzi, în “Vinerea Neagră”, creştinii ortodocşi obişnuiesc să ţină post negru, fără mâncare şi fără apă. Atenţie însă! Pentru bolnavii cronici postul negru nu este indicat pentru că cei care nu manâncă corect pot avea problem grave de sănătate, atrage atenţia medicul Emil Bunda. Vârstnicii în primul rând recunosc că nu le este uşor să ţină post negru, însă unii se ambiţionează şi reuşesc să facă şi acest lucru, în ciuda problemelor de sănătate pe care le au.

Postul negru nu este indicat copiilor cu vârste sub 16 ani şi nici gravidelor deoarece organismul acestora poate suferi dezechilibre nutriţionale.

După o zi de post negru, oamenii trebuie să mănânce puţin şi să nu facă excese nici când vine vorba de apă pentru că organismal are nevoie de o perioadă de timp pentru a reveni la normal, susţin medicii.

Trecerea bruscă de la perioada de post la consumul de carne, grăsimi şi alte alimente specifice sărbătorilor pascale este percepută de organism ca un abuz alimentar urmat de repercusiuni în cele mai multe cazuri. Afecţiunile biliare şi gastroenterologice sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă cei care nu introduc treptat în alimentaţie, preparatele tradiţionale, ne-a declarat medicul Cosmin Librimir.

Medicii consideră, de asemenea, că postul îndelungat poate genera carenţe proteice, iar trecerea bruscă la preparatele de Paşti bulversează buna funcţionare a organismului.

Sursa foto: Doctorul Zilei

Cele mai citite

Related Articles