[AUDIO] Poliţia Animalelor Caraş-Severin, funcţionează sub jumătate din capacitate

Serviciul pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin funcţionează cu mai puţin de jumătate din personalul necesar, a declarat pentru Radio Reşiţa inspectorul principal Paul Gheţa.

Conform acestuia organigrama prevede 11 posturi, iar în acest moment funcţionează cu 7 agenţi încadraţi din care doar 4 sunt efectiv în activitate pentru că ceilalţi 3 efectuează cursuri de perfecţionare:

Structura biroului pentru protecţia animalelor prevede 11 posturi. În acest moment structura are doar 7 funcţii încadrate din 11, însă şi din acestea funcţionăm doar 4 poliţişti, deoarece trei, până la sfârşitul anului sunt la cursuri de perfecţionare. Deci, funcţionăm la o capacitate de sub jumătate în acest moment.

Paul Gheţa

Cetăţenii pot apela biroul pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin pentru sesizări privind relele tratamente aplicate animalelor, atât telefonic, cât şi online, a precizat inspectorul principal Paul Gheţa pentru Radio Reşiţa:

Pe pagina de internet a Poliţiei Române la secţiunea Caraş-Severin găsesc biroul pentru protecţia animalelor, ne pot scrie pe email la cabinet@cspolitiaromana.ro, numărul direct din birou este 0255/ 502193, iar în cazuri grave, care reprezintă urgenţă pot apela Serviciul Naţional de Urgenţă 112, iar de acolo apelul este direcţionat spre cea mai apropiată patrulă care poate interveni, ulterior noi oferind sprijin pentru rezolvarea situaţiei.

Paul Gheţa

Paul Gheţa a mai subliniat că, la începutul anului 2021 au fost organizate concursuri pentru încadrări din surse externe pentru medici veterinari, ofiţeri şi agenţi de poliţie.

De același autor

Related Articles