[AUDIO] PNL şi PSD şi-au împărţit victoria în vestul ţării. Nu se cunosc rezultatele la Consiliile Judeţene

Deşi rezultatele scrutinului sunt cunoscute cu exactitate doar la nivelul primăriilor, candidaţii din vestul ţării au făcut o serie de declaraţii pentru Radio Reşiţa.

Noul primar al Reşiţei, Ioan Popa a mulţumit cetăţenilor pentru încrederea acordată:

Mulţumesc reşiţenilor, mulţumesc Reşiţei pentru votul pe care mi l-au acordat, mă onorează şi mă obligă. Ceea ce voi face de acum încolo va fi pentru copiii mei, pentru copiii reşiţenilor şi pentru ca să aducem o altă stare, o stare de bine şi de bună stare in oras. Mulţumesc incă odată tuturor.

La Consiliul Judeţean Caraş-Severin situaţia este deocamdată necunoscută. Cu toate acestea liderul PSD, Ion Mocioalcă este încrezător:

După alegerile acestea tumultoase din judeţul Caraş-Severin am putea spune că efortul nostru a fost răsplătit in două moduri. Suntem pe primul loc ca număr de voturi la consiliul judetean, incă nu ştim atribuirea mandatelor in ce mod se v-a face dar Partidului Social Democrat a obtinut cel mai mare număr de voturi şi de asemenea am obtinut cel mai mare număr de primării ceea ce nu s-a intâmplat niciodată după ştiinţa mea patruzeci si şapte de primarii apartin Partidului Social Democrat.

Potrivit rezultatelor provizorii, primarul în funcție, Gheorghe Falcă, a câștigat detașat Primăria Aradului.

Am dorit să trăiască Partidul Naţional Liberal pentru a obţine majoritatea atât in consiliul local cât şi in consiliul judeţean. Conform estimărilor avem in acest moment atât majoritatea în consiliul local cât şi majoritatea in consiliul judeţean. Făcând astăzi posibila continuarea proiectelor importante pentru Arad . Sunt bucuros că cetaţenii au fost de partea binelui si a faptelor

Candidatul Partidului Național Liberal a obținut 24.159 de voturi.

În Timişoara, actualul primar Nicolae Robu şi-a asigurat un nou mandat. Potrivit datelor furnizate parţiale, Robu a primit 52,6% din voturi, urmat de candidatul PSD, Florică Bîrsăşteanu, cu 22,6%. Era cam clar că o să câștig, dar îți dorești și un scor cât mai bun. Mai important decât scorul obținut de primar este scorul obținut de partidul primarului pentru consiliul local, a declarat Robu.

(Sebastian Dragomir)

Sursa foto: mediatv.ro

De același autor

Related Articles