[AUDIO] Planul de reorganizare al UCM Reşiţa, amânat de Adunarea creditorilor

Astăzi a avut loc Adunarea Creditorilor, în vederea aprobării planului de reorganizare a UCM Reşiţa. Acesta a fost amânat până la o dată ulterioară. Cu detalii, Directorul general al UCM Reşiţa, Cosmin Ursoniu:

,,Planul de reorganizare al UCM Reşiţa a fost amânat până la obţinerea testului creditorului privat de către cele două entităţi de stat majoritare în doua categorii de voturi. Este vorba de cei de la autoritatea pentru administrarea activelor statului în categoria de garantaţi şi bugetari. După obţinere urmează să fie convocată din nou Adunarea creditorilor,,.

În anumite condiţii intervenţia statului la UCM Reşiţa, pentru a împiedica falimentul uzinei este posibilă şi pe deplin justificată. Chiar şi aşa uzina reşiţeană este mecanicul şef al industriei hidroenergetice din România. Peste 80% din capacităţile hidroenergetice din ţară au fost construite de UCMR, care asigură, practic, întreţinerea lor.

Reamintim, datoriile pe care le are, în prezent la stat uzina reşiţeană, sunt de ordinul a aproximativ 115 milioane de lei.

De același autor

Related Articles