Pistele de bicicletă din cartierul reşiţean Lunca Pomostului vor fi refăcute. Potrivit Primăriei Reşiţa, deşi au fost folosite dale rezistente la traficul auto, acestea au fost distruse în intersecţii.

Pentru evitarea deteriorărilor ulterioare, a fost modificată  soluția tehnică, urmând să se folosească îmbrăcăminte asfaltică de culoare roșie. Municipalitatea precizează că toate costurile vor fi suportate de către constructor.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa, Andrei Apostol:

Deși pistele de bicicletă aflate la nivelul carosabilul sunt proiectate cu dale rezistente la traficul auto, au apărut degradări ale suprafețelor în zonele de intersecții. După verificările făcute în teren, Primăria Reşiţa a convocat, la sediul instituției, o ședință de lucru cu reprezentanții constructorului și ai firmei de proiectare pentru a găsi soluțiile pentru remedierea situației.

Pentru evitarea deteriorărilor ulterioare s-a propus modificarea soluției tehnice astfel, odată cu reluarea lucrărilor, în toate intersecțiile realizarea suprafețelor pentru pistele de biciclete se va face cu îmbrăcăminte asfaltică de culoare roșie.

Totodată, precizăm că toate costurile pentru refacerea zonelor ce nu respectă criteriile de calitate sunt SUPORTATE DE CONSTRUCTOR, investiția aflându-se în stadiu de implemementare a lucrărilor de reabilitare, cu termen de finalizare la finalul lunii martie, iar obiectivul va fi predat după receptia finală, ce include verificări amănunțite a calității lucrărilor. Termenul de finalizare se poate prelungi din cauza condițiilor meteo nefavorabile.