[AUDIO] Peste două mii de persoane au apelat 119, numărul unic pentru copii abuzați, în județul Timiș

84

În 8 luni de când a fost înființat 119, numărul unic destinat copiilor, peste 2000 de persoane din județul Timiș au apelat acest serviciu. Au fost semnalate abuzuri fizice și emoționale, cazuri de neglijență, dar și cazuri de hărțuire.

De la începutul acestui an și până la sfârșitul lunii august în județul Timiș s-au înregistrat peste 2000 de apeluri, 2071 mai exact.  Principalele cazuri, tipuri de abuz semnalate sunt suspiciunile de neglijare. Au fost de efectuate 79 de deplasări în județ ca urmare a sesizărilor primite și nu au fost cazuri care să impună scoaterea copilului din familie, cazuri extreme. În mod sigur au fost și astfel de cazuri de suspiciuni de abuz sexual sau de abuz fizic, iar multe dintre cazuri sunt încă în evaluare. Sunt cazuri în care s-a optat pentru consilierea copilului sau consilierea familiei, pentru a rezolva problemele care sunt în cadrul familiei. Acolo unde a fost nevoie, au fost sesizate și organele care au competență rezolvarea cauzelor, practic, partenerii noștri, fie de la Poliție, fie diverse ONG-uri”, a spus Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Numărul unic 119, poate fi apelat de către orice persoană care are cunoștință despre un copil aflat într-o situație dificilă, de risc, abuz, neglijare.  Serviciul este disponibil 24 de ore din 24.

sursa foto:Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș