[AUDIO] Peste 500 de localități din România nu au medic de familie. Ce face CNAS ?

Peste 500 de localități din România nu au medic de familie sau au mai puțini medici decât ar trebui, potrivit datelor publicate de Societatea Națională de Medicina Familiei.

Tot mai multe localităţi din Romania se confruntă cu lipsa medicilor de familie! Cele mai mari probleme sunt în mediul rural, însă şi în mediul urban sunt foarte mulţi medici care vor ieşi din sistem prin pensionare. La fel se întâmplă şi în Caraş-Severin, judeţul nostru ocupând un loc fruntaş în topul judeţelor care nu au suficienţi medici de familie.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cunoaşte foarte bine această problemă. Vicepreşedintele acestei instituţii, Gheorghe Domşa prezent săptămâna trecută în Caraş-Severin la Slatina Timiş, ne-a declarat că se lucrează la un nou cadru legislativ care să susţină din punct de vedere financiar medicina primară pentru a creşte interesul medicilor tineri.

La ora actuală 26 de medici din Caraş-Severin au vârsta peste 65 de ani şi cel mai probabil se vor pensiona în perioada imediat următoare.

De același autor

Related Articles