[AUDIO] Peste 4 mii de cărăşeni au contestat în instanţă amenzile primite pentru necompletarea formularului PLF

Peste 5 mii de amenzi au fost aplicate cărăşenilor care nu au completat în timpul pandemiei de Covid-19 formularul digital de intrare în România document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeana şi reglementat de Guvernul României. În aceste condiţii, cei care au încălcat legea au fost aspru sancţionaţi.

Au fost persoane care au primit mai multe amenzi, atât la intrare cât şi la ieşirea din ţară susţine purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros:

Din aceste peste 5 mii de amenzi au fost achitate 327 celelalte fiind contestate în instanţă, ne-au mai transmis reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică din Caraş-Severin.

Potrivit datelor existente până acum, peste 50.000 de români au fost amendați de autorități deși, în multe cazuri, nici nu au fost întrebați la graniță de PLF. Alții, care au completat formularul, au fost sancționați la săptămâni bune de la trecerea graniței pe motiv că documentul nu este găsit în baza de date (fiind șters la expirarea termenului de 15 zile prevăzut în OUG).

Sunt și cazuri de persoane, după cum recunoșteau directorii direcțiilor de sănătate publică din județele de graniță, care au primit mai multe amenzi de câte 3.000 de lei (cuantumul maxim prevăzut de OUG) după ce au trecut frontiera mai multe zile la rând pentru a merge la lucru, mai afirmă inițiatorii proiectului de lege.

De același autor

Related Articles