[AUDIO] Peste 3.000 de persoane infectate cu SARS CoV-2. Cu cât ajung mai repede la spital, cu atât şansele de vindecare sunt mai mari

Peste 3 mii de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore în România, cu 1.123 mai multe comparativ cu ziua anterioară. Peste 600 de persoane s-au reinfectat.

Despre situaţia din Caraş-Severin, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Daniel Botgros:

Cele mai multe cazuri care ajung cu simptome de COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa sunt investigate, primesc reţeta şi urmează tratamentul acasă. În ultimele zile nu au fost semnalate cazuri grave. Pentru a ţine situaţia sub control şi pentru a nu pune presiune pe cadrele medicale, toate persoanele care intră în spital trebuie să aibă masca de protecţie atrage atenţia medicul Emil Bunda.

Planul de prevenţie ar trebui să includă şi măsuri suplimentare pentru a se preveni infectările şi reinfectările, care să aibă în vedere sisteme de ventilaţie îmbunătăţită, filtrare a aerului în spaţii închise, teste suplimentare, precum şi respectarea perioadelor de izolare.

Si în judetul Timis în ultimele 24 de ore au fost confirmate 125 de persoane infectate cu SARS CoV-2.

Cu cât ajung mai repede la spital, cu atât şansele de vindecare sunt mai mari! Acesta este mesajul transmis de reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara persoanelor infectate cu SARS CoV-2. Unitatea medicală are suficiente medicamente de ultimă generaţie dar oamenii trebuie să ajungă în primele zile de la debutul virusului la spital ca tratamentul administrat să-şi facă rapid efectul, susţine medicul Virgil Musta.

O noua varianta Omicron se raspândeşte rapid, iar din toamnă experţii în sănătate publică se aşteaptă la şi mai multe mutaţii.

De același autor

Related Articles