[AUDIO] Peste 3.900 de doze de vaccin anti COVID au ajuns astăzi, în Caraș-Severin. În ultimele 24 de ore, s-au vaccinat 832 de persoane

O nouă tranşă de vaccinuri anti COVID a ajuns astăzi în Caraş-Severin. Cele peste 3.900 de doze au fost împărţite celor 16 centre fixe din judeţ dar și medicilor de familie care vaccinează populația anti COVID . Vaccinuri sunt suficiente astfel că oamenii pot să meargă să se imunizeze. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Daniel Botgros.

Este vorba despre un total de 3.942 de doze, cele mai multe dintre ele sunt de la Pfizer și aici vorbim de 2.592 de doze, apoi de la Jonson & Johnson 1250 de doze și 100 de doze de la Moderna. Cu acest prilej facem din nou apel la oameni să meargă să se vaccineze inclusiv cu doza a 3-a pentru că vaccinuri sunt suficiente„, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Prin vaccinare anti COVID se reduce riscul de infectare şi de transmitere a virusului.

Atenție! Persoanele nevaccinate din Caraş-Severin continuă să se reinfecteze cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore, 6 oameni au făcut din nou boala, confirmă autorităţile locale. În acest interval, în cadrul etapei a 3 a de vaccinare împotriva COVID s-a administrat un număr total de 832 de vaccinuri, cele mai multe 260 la centrele din sala de sport a Liceului Sabin Păuţa din Reşiţa. Nu au fost semnalate reacţii adverse.

La nivel național situația COVID-19 în ultimele 24 de ore arată astfel:
– 14.467 de noi infectări cu SARS CoV 2;
– 331 de persoane confirmate și internate în spital;
– 43 de persoane confirmate și internate în ATI;
– 282 de persoane decedate.

În momentul de față:
– 13.387 de persoane sunt internate în sectii, din care 395 sunt minori;
– 1.556 de persoane sunt internate în ATI, din care 22 sunt minori.
– Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână solutie de protectie împotriva COVID-19!

Prin vaccinare împotriva COVID-19:

  • se reduce riscul de infectare;
  • se reduce riscul de transmitere a virusului;
  • se reduce considerabil riscul de spitalizare;
  • se reduce considerabil riscul de deces.

De același autor

Related Articles