[AUDIO] Peste 100 de persoane infectate şi un deces în Caraş-Severin din cauza COVID-19

Şi judeţul Caraş-Severin se confruntă cu o nouă creştere a cazurilor infectate cu SARS CoV-2. Sunt peste 100 de persoane confirmate pozitiv doar în ultima săptămână. Alte 14 s-au reinfectat, iar o persoană a decedat, atrage atenţia purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros:

La ora actuală în cadrul Spitalului Judeţean de Urgență din Reşiţa sunt internate 7 persoane cu SARS CoV-2 în secţia de boli infecţioase şi o altă persoană se află la ATI.

Cărăşenii care au simptome de COVID-19 se pot testa la medicul de familie sau pot solicita ambulanţa. Dacă rezultatul este pozitiv, pacientul trebuie să se izoleze la domiciliu, să ceară sfatul medicului de familie sau de la centrele ambulatorii. În cazurile mai grave, cel infectat trebuie să meargă la spital. Cadrele medicale au constat că sunt persoane care se testează singure şi nu declară acest lucru, recomandarea pentru acestea: să se izoleze măcar 5 zile pentru a nu răspândi acest virus.

Numărul persoanelor infectate cu SARS CoV-2 continuă să crească şi în judeţul Timiş . În ultima săptămână au fost confirmate 658 de cazuri noi din care 44 sunt tineri cu vârsta sub 18 ani. Sunt şi 12 cadre medicale infectate. S-a înregistrat şi un deces, iar un focar de COVID-19 este activ în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara dar care se află sub supraveghere epidemiologică, ne-au transmis reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

De același autor

Related Articles