[AUDIO] Peste 100 de persoane din Ticvaniu Mare, Secăşeni, Cârnecea şi Ticvaniu Mic şi-au verificat gratuit glicemia şi tensiunea arterială

Asociaţia Diabeticilor din Caraş-Severin şi Clubul Lions Kindness Reşiţa au organizat în acest sfârşit de săptămână, în comuna Ticvaniu Mare şi în satele Secăşeni, Cârnecea şi Ticvaniu Mic o amplă campanie de prevenire a diabetului. Din păcate nu foarte multe persoane s-au arătat interesate de această iniţiativă. Puţin peste 100 de oameni au venit să-şi testeze gratuit glicemia şi tensiunea arterială, ne-a declarat medicul diabetolog Mihaela Dalea.

„Sâmbătă ne-am pornit de dimineață de la ora 7.00, spre satul Secășeni, împreună cu doamna doctor Cabinet medical individual Dr. Mihaela Dalea și ca voluntar din partea Asociația Diabeticilor din Reșița,Caras Severin, Mircea Sorin. De la ora 8 am început testarea glicemiei locuitorilor din satul Secășeni, verificându-le și tensiunea arterială. S-au prezentat la locul stabilit, 47 de persoane care au fost testate. Apoi, la ora 10 ne-am pornit spre comuna Ticvaniu Mare. Aici s-au prezentat 29 de persoane care au dorit să își verifice glicemia și tensiunea arterială. Am pornit apoi spre Cîrnecea, unde s-au prezentat doar 12 persoane, iar ultima oprire a fost la Ticvaniu Mic.

Aici s-au prezentat 24 de persoane. Per total, am avut 112 persoane care au venit să verifice cum stau cu glicemia și tensiunea arterială. Dintre aceștia s-a depistat un singur caz nou de diabet. Din cele 112 persoane, 11 au fost copii cu vârste cuprinse între 4 ani și 14 ani, iar 101 au fost adulți, cel mai în vârstă având 86 de ani.

A fost o zi plină, obositoare, dar frumoasă, deoarece am avut șansa să servim locuitorii celor 4 localități, ajutându-i cu informații, răspunzându-le la întrebări și îndrumându-i pe cei ce aveau nevoie!Mulțumim, Primăriei Ticvaniu Mare pentru tot sprijinul acordat în această campanie de prevenire a diabetului.”

Astfel de acţiuni vor avea loc în diverse localităţi din judeţ, atât în mediul urban cât şi în mediul rural iar scopul campaniei este de a identifica oamenii care suferă de diabet deoarece în Caraş-Severin sunt foarte multe cazuri nediagnosticate.

De același autor

Related Articles