[AUDIO] Patru zile de controale pentru combaterea delictelor silvice

Amenzi în valoare de aproape 100 de mii de lei și lemn confiscat, estimat la 280 de mii de lei sunt rezultatele controalelor efectuate timp de 4 zile în Caraș-Severin.

Activitățile au vizat prevenirea și combaterea activităților ilegale privind circulația, depozitarea, prelucrarea si comercializarea materialului lemnos.

În cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol sunt doar 6 polițiști specializați în acest domeniu, dar aceștia colaborează cu celelalte structuri de control, spune șeful Serviciului Ordine Publică, comisar șef Oana Maria Colța.

”Polițiștii verifică exploatările forestiere, instalațiile de debitat, depozite, desfășoară activități și în piețe de verificare, la Ocoalele Silvice, dar fac verificări și în trafic”.

”Timp de 4 zile au fost efectuate 87 de acțiuni de control a transportului de material lemnos și 6 controale la depozite și la o instalație de prelucrare a materialului lemnos. În urma verificărilor au fost aplicate 16 sancțiuni pentru încălcarea legislației în domeniul silvic, în valoare de 70.000 de lei. În total, în cadrul acțiunilor, au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 100.000 lei. Ca măsură complementară au fost confiscați peste 397 de metri cubi de material lemnos, dintre care 95,5 metri cubi lemn rotund, 132,3 metri cubi cherestea și peste 169 metri cubi lemn de foc, valoarea totală a materialului lemnos confiscat fiind de aproape 280.000 de lei”.

La cele 93 de controale de zilele trecute, au participat polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Rutier, polițiile municipale și orășenești, jandarmi, angajați ai Direcției Silvice și ai Gărzii Forestiere Caraș-Severin.

De același autor

Related Articles