Campania de vaccinare anti covid 19 în cabinetele medicilor de familie demarată la începutul lunii, nu s-a bucurat de foarte mare succes în rândul acestora. Motivul: lipsa materialelor necesare și a fondurilor.

Doar doi medici de familie din județ au vaccinat până acum pacienții în cabinetele proprii.

Totuși, încă de la debut, doi medici din Caraș Severin, respectiv Pavel Ecaterina Vasilica din Reșița și Lelcu Nicoleta Daniela din Bocșa au ales să vaccineze pacienții cu serul Johnson & Johnson, singurul care necesită o singură doză. Până acum, aceștia au imunizat 225 de persoane, conform datelor transmise de DSP Caraș Severin. Nici un pacient nu a avut reacții adverse severe în urma administrării vaccinului.

Pacienții care doresc imunizarea cu Johnson & Johnson primesc de astăzi o veste bună: alți doi medici de familie s-au alăturat campaniei de vaccinare.

Doctorii Gheorghe Jenar și Ancuța Imbrea sunt cei doi medici de familie care vor vaccina pacienții în cabinetele proprii. Aceștia au primit deja din partea Direcției de Sănătate Publică, câte 100 de doze de ser Johnson & Johnson, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al instituției cărășene, Daniel Botgros.

În total, 900 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns în cursul zilei de joi, 27 mai 2021, la cele patru cabinete ale medicilor de familie în care se derulează camopania de vaccinare anti covid 19.