În Duminica 17-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a slujit la Biserica „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” din Reșița. Parohia „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş” este situată în centrul Municipiului Reşiţa, tot aici fiind şi sediul Protopopiatului ortodox.

Părintele Episcop Lucian a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială alături de un sobor de preoți și diaconi. La sfânta slujbă au participat credincioși din întreg municipiul reședință de județ. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Preasfințitul Părinte Lucian a rostit la final și un cuvânt de învățătură în care a explicat pericopa evanghelică duminicală și a evidențiat credința puternică și constantă a femeii cananeence.   

Biserica „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş” din Reșița a fost construită între anii 1846-1866; ulterior, în anul 1930, a fost mărită. Materialele de construcţie folosite sunt cărămida şi piatra; este acoperită cu ţiglă, iar turla cu tablă. Între anii 1983-1987, biserica a fost pictată de Elvira Dăscălescu în frescă.