[AUDIO] Parcul fotovoltaic de la Reşiţa, de pe planşa proiectantului mai aproape de realizare

Indicatorii financiari pentru studiul de fezabilitate necesar lansării proiectului de construire a unui parc fotovoltaic la Reşiţa a fost aprobat, în unanimitate, de consilierii locali. Cu detalii despre următorii paşi, în realizarea acestui proiect, primarul Ioan Popa:

,,Reșița va depune un proiect de finanțare pe o axă care se deschide pentru 2 săptămâni pe POIM, pe infrastructură mare. Sunt bani care trebuie consumați până în decembrie anul viitor un proiect pe 23 de hectare de teren, circa 23 de megawați putere instalată. Proiectul înseamnă 8-9 milioane de euro finanțare cu fonduri europene nerambursabile și 11 milioane coparticipare, incluzând TVA-ul.,,

Mai sunt de stabilit modalităţile prin care primăria va reuşi să găsească surse de cofinanţare a proiectului iar din acest punct de vedere trei modalităţi par a fi cele mai avantajoase spune edilul oraşului:

,,Avem discuții aprofundate să vedem cum reușim să ne finanțăm partea noastră de contribuție. Sunt mai multe variante. Una dintre ele este parte din emisiunea de bonduri pe care am aprobat-o cu câteva luni în urmă să folosim o parte din bonduri aicea o altă parte este să luăm credit furnizor și compania care va câștiga licitația de a pune panourile fotovoltaice și Transformatorul să ne accepte un credit pe o perioadă de timp de 3-4 ani, iar o a treia soluție poate fi aducerea în compania care va gestiona vânzarea de curent electric a unui investitor privat. Suntem cu toate aceste 3 opțiuni deschise și în următoarele săptămâni vom decide pe care parte vom merge.,,

Parcul va fi ridicat la ieșirea spre Câlnic, în partea stângă, deasupra fostei uzine de armament IMR, astfel încât Reșița să reușească să devină un prosumator sau un consumator care va și produce curent electric iar o parte din banii obţinuţi vor fi utilizaţi pentru finanţarea altor proiecte a precizat, Ioan Popa.

Foto>economica.net

De același autor

Related Articles