Primăria Reşiţa contribuie la adaptarea sistemului de educație la evoluția tehnologică, dar şi la criza COVID-19, care a reconfigurat practicile educaționale de la interacțiunea „față în față” la mediul online. Însăşi ministrul învăţământului, Monica Anisie a făcut apel la o acţiune comună pentru digitalizarea educaţiei. Deși România dispune de conectivitate la internet cu o largă acoperire, încă sunt necesari pași pentru asigurarea tuturor resurselor și a unui cadru integrat pentru acces la o educație de calitate în era digitală.

În contextul în care şcolile din Reşiţa rămân închise, urmare a situaţiei epidemiologice, Primăria achiziţionează  6.870 de tablete şi 640 de laptopuri pentru elevii din toate ciclurile de învăţământ. De asemenea vor fi cumpărate 245 de sisteme interactive şi table smart.  Proiect în valoare de aproximativ 3 milioane de euro va fi depus spre finanțare prin Programul Operațional Competitivitate.

Primarul Ioan Popa: Ne asumăm un proiect european în care să achiziționăm 6.870 de tablete, 640 laptopuri și 245 de sisteme interactive și table electronice cu care să dotăm şcolile. Este un proiect extrem de ambiţios şi frumos care sunt convins că va avea succes. Vorbim de aproape 7.000 de tablete, vorbim de 600 de calculatoare și acele sisteme de interacțiune între profesori și elevi care vor ajuta foarte mult în școala online. E un proiect pe care sunt convins că îl vom câștiga. Investiția asta se te duce destul de mult, undeva la 3 milioane de euro.

Amintim, că în primăvară, la solicitarea unităţilor de învăţământ,  municipalitatea a mai achiziţionat 700 de tablete.