[AUDIO] Pacienţii de la Sanatoriul Marila evacuaţi luna trecută rămân la Spitalul Orăşenesc Oraviţa

Pacienţii de la Sanatoriul Marila evacuaţi luna trecută după ce acoperişul clădirii s-a prăbuşit vor rămane tot în incinta Spitalului Orăşenesc din Oraviţa si nu vor fi mutaţi în containere special amenajate, aşa cum se dorea iniţial.

Cei 22 de pacienţi cu tuberculoză vor rămâne la Oraviţa în spaţiul în care au fost izolaţi pacienţii infectaţi cu SARS Cov-2 în timpul pandemiei. Deşi spitalul şi-a exprimat dorinţa de a transforma câteva containere în spaţii pentru tratarea bolnavilor cu TBC, acest lucru este imposibil în momentul de faţă”, ne-a declarat şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Dănilă Miloş:

Sanatoriul Marila va trebui demolat arată expertiza tehnică realizată de Compania Naţională de Investiţii, necesară pentru demararea unui amplu proiect de modernizare. Proiectanţii  au constatat că imobilul se află într-o stare avansată de degradare, atât în interior cât şi în exterior.

Şeful CNI, Manuela Pătrăşcoiu transmite  că în acest moment expertiza şi studiul de fezabilitate sunt în analiză după care vor fi supuse aprobării Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltării şi ulterior, se vor aproba indicatorii tehnico-economici într-o şedinţă de Guvern.

De același autor

Related Articles