[AUDIO] Ouăle de prepeliţă pot fi vopsite pentru Paşti

Crescutul păsărilor de curte şi în special al prepeliţelor este o îndeletnicire foarte veche, dar care a câştigat teren în ultima vreme în Banat.

Ouăle de prepeliţă vopsite pentru Paşti sunt o alegere sănătoasă pentru noi toţi, dar mai ales pentru persoanele care dezvoltă alergii la oul de găină. Pentru că micuţele ouă sunt deja pictate natural, după colorare vor deveni foarte simpatice şi vor oferi un aspect deosebit mesei speciale de Paşti, a precizat pentru Radio Reşiţa crescătorul Cătălin Pavel din comuna cărăşeană Caraşova:

Ouăle se pot vopsi, dar după două-trei zile de exemplu după ce sunt vopsite, aceste ouă au nişte pete maronii pe ele şi acolo sare un pic vopseaua, sunt puncte specifice speciei. Se mai întâmplă să facă ouă fără pete şi atunci noi crescătorii spunem că au rămas fără tuş. Toate ouăle de prepeliţă au acele pete maronii, indiferent de rasă. Ele arată superb când sunt vopsite proaspăt, se şi văd acele pete, mai ales dacă ouăle sunt vopsite într-un roşu închis.

Cătălin Pavel

Ouăle trebuie degresate cu detergent de vase şi clătite cu multă apă rece, dar trebuie tratate cu multă grijă pentru că se sparg uşor. Se pune un vas cu apă şi sare la fiert, iar când apa dă în clocot se introduc uşor ouăle şi se fierb timp de 5 minute. Pentru colorare se pot alege vopsele din comerţ sau vopsele naturale, precum cele obţinute din coji de ceapă, spanac, saţ de cafea sau sfeclă roşie. Spre deosebire de ouăle de găină, cele de prepeliţă se pot ţine în vopsea numai câteva secunde pentru a se colora, iar la final nu trebuie unse cu nimic pentru că au un luciu natural foarte frumos„, a mai subliniat Cătălin Pavel.

Sursa foto: facebook Cătălin Pavel

De același autor

Related Articles