[AUDIO] O noua provocare pentru conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Ce se întâmplă cu salariile angajaţiilor din octombrie?

O nouă provocare pentru conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. La fel ca toate spitalele din ţară, din luna octombrie şi unitatea medicală de pe Bârzava va primi bani pe realizări şi nu pe cât cheltuie aşa cum se întâmplă în prezent, revenindu-se astfel la sistemul de plată dinainte de pandemie.

În aceste condiţii există toate şansele ca angajaţii să nu-şi primească la timp salariile. Managerul interimar Cosmin Librimir analizează cu atenţie problema şi caută soluţii pentru a nu se ajunge în această situaţie. Peste 90% din banii care vin lunar la cel mai mare spital din Caraş-Severin sunt alocaţi pentru salarii. Managerul interimar Cosmin Librimir:

Ca urmare a monitorizarii prin sondaj a condicilor de prezenţă, s-au constatat nereguli majore în modul de completare, semnare şi pontare. În această situaţie se impune implementarea unui sistem modern de control al prezenţei, cu cartele personalizate şi raportări automatizate ale activităţii.

În plus, printr-o analiză la nivelul secţiilor conducerea spitalului a constatat că nu se efectuează internări de zi şi ambulatoriu de specialitate, fapt ce prejudiciază contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, unii medici refuzând să facă astfel de servicii deoarece au cabinete private chiar în interiorul spitalului şi lista continuă.

Managerul Cosmin Librimir ne-a mai declarat că în această săptămână ne va trimite un comunicat de presă cu toate problemele identificate în spital, în ultima perioadă.

De același autor

Related Articles