[AUDIO] O nouă colectă mobilă de sânge va avea loc astăzi la Moldova Nouă

Centrul de Transfuzii Sanguine Reşiţa continuă să efectueze colecte mobile în Caraş-Severin pentru îmbunătăţirea stocului de sânge. Astăzi, echipa medicală va organiza o acţiune de donare de sânge între orele 8.30-12.30 la punctul de recoltare din policlina Spitalului Orăşenesc Moldova Nouă.

Persoanele care donează sânge vor primi 7 tichete de masă în valoarre de 67 de lei şi o zi liberă plătită de la serviciu. Oamenii sănătoşi sunt îndemnaţi de medicul Rodica Neaga, coordonatorul Centrului de Transfuzii Reşiţa să vină să facă o faptă bună pentru că un singur donator poate salva 3 vieţi.


În lunile de vară, pe perioada concediilor şi a muncilor agricole, sistemul sanitar se confruntă frecvent cu scăderi ale colectei, la centrele de transfuzii prezentându-se cu 20-25% mai puţini donatori faţă de media obişnuită. Pe de altă parte, tot în această perioadă, există o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operaţiilor planificate.

Ca urmare, se creează un dezechilibru între cerere şi cantităţile disponibile aşa că apelăm la comunitate să ne ajute”, ne-a declarat medicul Rodica Neaga.

Cele mai citite

Related Articles