[AUDIO] O nouă campanie gratuită de testare a glicemiei, sâmbătă la şcoala din Câlnic

O nouă campanie de informare şi conştientizare a populaţiei pentru prevenirea diabetului se va desfăşura sâmbătă, 19 martie, la Şcoala Primară din Câlnic. Această campanie se adresează atât adulților, cât și copiilor. Medicul diabetolog Mihaela Dalea îi invită pe cei interesaţi  să vină între orele 9.00-11.00, într-un număr cât mai mare ca să-şi testeze glicemia şi să-şi măsoare tensiunea arterială gratuit.

Oamenii care doresc sa participle la campania de tesare sunt rugaţi să nu uite masca de protecţie sanitară acasă.

Diabetul este o boală cu o incidență foarte mare în rândul populației din România care afectează din ce în ce mai multe persoane, de toate vârstele.

Această boală este generată atât de stres, cât și de un stil de viață nesănătos, din păcate are şi o incidență foarte mare în rândul populației României. Peste 20 de mii de oameni din Caraş-Severin suferă de diabet.  Primele organe care suferă din cauza diabetului sunt inima și rinichii, iar studiile ne arată că cele mai frecvente complicații asociate diabetului sunt boala cronică de rinichi și insuficiența cardiacă.

Această campanie de testare este coordonată de Asociația Diabeticilor din Reșița – prin Dr. Mihaela Dalea, medic diabetolog și nutriționist, împreună cu Lions Reșița Kindness și Colegiul Național Mircea Eliade Reșița.

Sursa foto: Asociaţia Diabeticilor Reşiţa

Cele mai citite

Related Articles