[AUDIO] Numărul câinilor vagabonzi, în creştere în acest sfârşit de vară, la Reşiţa

Câinii vagabonzi de pe raza municipiului Reşiţa sunt din nou o problemă pentru comunitate pentru că efectivul lor este într-o continuă creştere. Aceştia s-au stabilit în cartierele oraşului şi dau târcoale prin parcurile unde reşiţenii îşi petrec timpul liber sau îşi duc copiii la joacă, constituind astfel un real pericol.

Pentru Radio Reşiţa, şeful Direcţiei pentru Întreţinerea Patrimoniului Local, Daniel Călin, a declarat că angajaţii serviciului de ecarisaj nu stau pasiv ci acţionează zilnic, cu predilecţie în zona Lunca Bârzavei unde se ştie că, numărul câinilor comunitari a crescut considerabil:

Deja de săptămâna trecută am intensificat patrularea pe zona Govândari pentru că am constatat şi noi şi am primit şi telefoane şi reclamaţii referitoare la acest subiect. Este într-adevăr un număr crescut de câini comunitari. Am făcut capturi în zonele: Cimitirul 8, Timişoarei şi Făgăraşului pentru că se pare că problema cu câinii coborâţi de la sălaşe nu se mai termină. Acţionăm în fiecare zi cu predilecţie în zona Govândari, dar nu uităm nici celelalte cartiere. Nu avem un program de acţiune anume, ci unele zone pe care le vizăm şi care le patrulăm în mod repetat, din oră în oră, pentru a verifica şi a captura câinii care-i găsim prin zona respectivă.

Daniel Călin a mai subliniat că, toţi câinii capuraţi sunt găzduiţi în padocul primăriei Reşiţa unde după ce sunt sterilizaţi şi deparazitaţi pot fi adoptaţi.

Sursa foto: facebook Călin Alancuţei

Cele mai citite

Related Articles