[AUDIO] Noul director al Casei Corpului Didactic își dorește lecții predate cu ajutorul realității virtuale

Casa Corpului Didactic din Caraş-Severin intenţionează să achiziţioneze, prin intermediul unui proiect INTEREG IPPA România-Serbia, cu fonduri transfrontaliere, peste 30 de perechi de ochelari de realitate virtuală.

Prin intermediul acestei tehnologii învăţământul va fi dus la un alt nivel, a declarat la Radio Resita noul director al Casei Corpului Didactic, profesorul de istorie, Ionuţ Gârtoi.

Avem depus un proiect pe IPPA, prin care ne dorim să achiziţionăm 32 de perechi de ochelari VR, cu laptopuri aferente, şi să mergem în judeţ, să facem o formare a cadrelor didactice, din perspectiva acestei şanse de a duce învăţământul la un alt nivel.

Venim în ajutorul unităţilor de învăţământ, pentru că acum se depun pe PNRR acele proiecte pentru SmartLab-uri care asta le vor oferi, achiziţionarea de astfel de ochelari şi componente IT, care să permită realizarea lecţiilor în aceste cabinete virtuale. Ele vizeazã doar unitãţile de învãţãmânt liceal.

Însă și noi trebuie să ținem pasul, pentru că degeaba am super aparatură și o clasă de elevi, îmi trebuie și un cadru didactic format care să facă legătura între ele, pentru ca lecția să fie transmisă mult mai ușor.

În Banat, primul laborator digital care folosește și ochelari VR a fost deja lansat luna aceasta, la Timișoara, într-un spatiu de la Liceul Teoretic Grigore Moisil.

Cele mai citite

Related Articles