Lucrările la noua grădiniţă din cartierul reşiţean Moroasa se apropie de final, după ce au stagnat mai bine de 10 ani. Potrivit primarului Ioan Popa, noua unitate de învăţământ preşcolar, care va fi cea mai mare din oraş ar putea fi deschisă chiar în această toamnă, dacă va fi dotată cu bani de la bugetul local.

Cheltuielile se ridică la aproape la un milion de euro, după cum estimează edilul. Municipalitatea ia însă în calcul amânarea cu un an pentru a putea achiziţiona echipamentele necesare funcţionării din fonduri europene.

Primarul Ioan Popa: Lucrăm într-un ritm accelerat la noua grădiniţă de la Poliție. Vreau să vă spun că este uimitoare, clădirea extrem de mare și practic va înghiți trei grădinițe – grădiniţa din Moroasa în care eram în chirie la UCMR, una din Luncă, vizavi de Hotelul Bistra și mai o grădiniță foarte mică, cum cobori spre Blocul 800, într- o casă. Toate aceste trei locații vor fi concentrate într-una singură. Evident vom optimizat și costurile de administrare, de bucătărie, de personal… Acuma stăm în dubii dacă să îi dăm drumul în septembrie, dar asta presupune să luăm toate echipamentele din creșă și grădiniță pe fondul proprii sau să amânăm cu un an pentru că tocmai am fost informați că pe noul ciclu financiar putem să facem dotări la școli şi grădinițe complet din fonduri europene.

Grădinița de pe Strada Sportului din Reşiţa va avea o bucătărie cu sală de mese, dormitoare și săli de activități.