Ieri a fost zi de foc pentru salvamontiștii din întreaga țară, aceștia fiind solicitați să intervina la un număr îngrijorător de mare de evenimente.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 74 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvatorilor. 9 apeluri au fost pentru Salvamont Muntele Mic, dar și colegii de pe Semenic au avut intervenții, după cum spune Mădălina Cotoc de la Direcția de Drumuri județene Caraș-Severin.

Pe fondul aglomerație și a ceții, colegii de la Salvamont au fost solicitați să intervină la 23 de accidentări în acest weekend cele mai multe dintre ele având loc pe Muntele Mic. Este vorba despre diverse lovituri, fracturi sau entorse pe care turiștii le-au avut la schi sau la sanie. Cazurile mai grave, nouă la număr au fost preluate de Ambulanță, iar restul persoanelor rănite au utilizat autoturisme personale pentru a se deplasa la spital după ce au primit primul ajutor de la salvamontiști. Și pe muntele Semenic au fost două accidentări la schi, soldate cu o fractură de genunchi, respectiv antebraț, iar un turist cu hipertensiune a avut nevoie de intervenția Ambulanței.

Acum pe Semenic stratul de zăpadă măsoră 75 de centimetri, iar la Muntele Mic zăpada are jumătate de metru.

Drumurile județene sunt deschise traficului rutier și nu au fost semnalate probleme deosebite, a mai spus Mădălina Cotoc.

Operatorii de deszăpezire acționează cu utilajele și materialele antiderapante din dotare, în vederea menținerii condițiilor de siguranță în trafic. În cazul în care condițiile meteo o vor impune, Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin va solicita  suplimentarea utilajelor de intervenție, pentru evitarea blocajelor. Recomandăm conducătorilor auto să circule cu maximă prudență, să adapteze viteza la starea carosabilului și să evite deplasarea dacă nu au autovehicule echipate corespunzător pentru condiții de iarnă.