[AUDIO] Municipiul Reşiţa, record de încasări la taxe şi impozite locale

În ciuda pandemiei de coronavirus, numărul celor care şi-au achitat dările către stat în Reşiţa până la data de 30 septembrie este în creştere faţă de aceeaşi perioadă a aniilor trecuţi.

După cum a declarat şeful Direcţiei de Taxe şi Impozite Reşiţa, Ionuţ Brabete, anul 2021 a fost unul bun pentru administraţia reşiţeană. Până în momentul de faţă, gradul de colectare este de 83%, în creştere cu aproximativ 14 procente faţă de 2020. Brabete a afirmat că deşi mare parte din taxe şi impozite au fost achitate la ghişeu, 16% dintre contribuabili au optat pentru plata online, prin intermediul platformei www.ghiseul.ro.

Ionut Brabete: Până în momentul de faţă avem un grad de colectare de 83% faţă de anii trecuţi. Este un an şi mai bun dacă este să ne raportăm la anul 2020, este o creştere cu aproximativ 14% a nivelului de încasări.

Rămâne ca şi principală modalitate de plată, plată la ghişeu şi prin virament bancar. Prin intermediul platformei www.ghiseul.ro au fost efectuate aproximativ 16% din cuantumul total al plăţilor.

Persoanele care nu şi-au achitat taxele şi impozitele locale până la data de 30 septembrie vor suporta penalităţi de întârziere de 1%, calculate pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă.

De același autor

Related Articles