În cadrul unor acţiuni iniţiate de Inspectoratul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, au fost aplicate o serie de sancţiuni unor operatori economici care comercializeazã produse preparate şi semi-preparate.

Unităţile în cauză, din zona Gastro, funcţionau în cadrul a două supermarketuri din Municipiul Reşiţa. Inspectorii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecție Consumatorului Caraş-Severin au constatat că în cele două unități au fost încălcate cele mai elementare reguli de igienă.

Şi nu e vorba doar de mizeria găsită. Mâncarea din bucătării nu avea etichete din care să reiasă termenul de valabilitate. În camera frigorifică au fost găsite pânze de păianjen în zona ventilatoarelor și resturi alimentare mucegăite aruncate pe podea.

Drept urmare au fost aplicate sancțiuni în cuantum de 15.000 de lei. Pe lângă amenzi, a fost oprită comercializarea a 50 kg de produse finite în valoare de 1.500 de lei, precum și oprirea temporară a prestării serviciilor din zona Gastro, a comercializării preparatelor culinare/ semipreparatelor, precum și a fabricației de preparate culinare până la remedierea problemelor identificate.

Cu detalii, Comisar Şef Adjunct IJPC Caraş Severin, Isabelle Videscu:

Foto:IPJC Constanţa