[AUDIO] Management defectuos la Parcul Naţional Semenic-Cheile Caraşului. Ministrul Mediului Costel Alexe a mai dat o şansă echipei administraţiei ariei protejate cărăşene

Controversatul plan de management al Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului, aflat de câteva luni bune în procedură de încadrare la Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin a ajuns şi pe masa ministrului mediului Costel Alexe.

Oficialul, aflat joi, 23 iulie la Reşiţa, într-o vizită de lucru, a declarat pentru Radio Reşiţa că, deşi este vorba de management defectuos la nivelul administraţiei ariei protejate cărăşene, are încredere în echipa care reprezintă în prezent acest parc şi că lucrurile vor fi soluţionate în cel mai scurt timp posibil aşa cum trebuie pentru că este singurul obiectiv din judeţ care nu are întocmit acest document:

Caraş-Severin este unul dintre cele mai frumoase judeţe ale României, cu potenţial în ceea ce priveşte biodiversitatea. Din nefericire din punct de vedere al managementului, ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în Caraş-Severin şi aici mă refer la managementul pădurii, lucrurile nu au stat foarte bine pentru că suntem astăzi la foarte mulţi ani de când am fi trebuit să avem deja plan de management pe Parcul Semenic-Cheile Caraşului şi din păcate nu îl avem; după foarte mulţi ani de management defectuos la parcul naţional, i-am pus în vedere directorului că dacă nu se ţine de termenele care şi le-a asumat, astfel încât să intrăm cât mai repede la ordinul de ministru al parcului va avea o reală problemă. În momentul de faţă colegii de la Parcul Naţional Semenic, singurul parc din judeţul Caraş-Severin care nu are astăzi un plan de management, au făcut paşi importanţi, au o corespondenţă cu cei de la ANANP, cei de la ANPM prin structura locală APM. Repet încă odată: reale probleme în ceea ce priveşte managementul parcului din 2014 până în 2017-2018, când au fost schimbaţi 5 directori la parc. Am speranţa că actuala echipă se va ţine de termenele asumate şi să avem plan de management şi la Semenic“.

Costel Alexe

Ministrul mediului Costel Alexe a mai subliniat că, va monitoriza şi pe mai departe finalizarea acestui document, extrem de important şi necesar pentru silvicultura românească.

Foto: Radio Romania Resita

De același autor

Related Articles