[AUDIO] Mamele minore din Banatul Montan ajutate în continuare de Organizaţia Salvaţi Copiii din Caraş-Severin

Situaţia gravidelor şi a mamelor minore din Caraş-Severin este monitorizată în continuare de  Organizatia Salvaţi Copiii –Filiala Caraş-Severin. Beneficiază de servicii de educaţie, de consiliere socială, psihologică, juridică şi parentală, de planificare familială, de formare a deprinderilor de viaţă independentă şi de facilitare a accesului la servicii medicale de specialitate, inclusiv de monitorizare a sarcinii şi de evaluări medicale periodice.

Anul trecut a fost oferit sprijin pentru 13 minore din Reșița și Anina.

În cadrul proiectului ” Sens –Sănătatea mamei și a copilului” au fost ajutate minorele însărcinate din 67 de familii, dintre care 48 de familii au fost din Reșița și 19 din Anina.

” În cadrul proiectului nostru am ajutat 67 de familii, dintre care 19 familii au fost la Anina, iar la Reșița 48. În aceste familii la Reșița am depistat 11 adolescente gravide, iar la Anina două. În cadrul proiectului noi am informat persoanele cu privire la creșterea și educarea copilului, la alimentația corectă a nou-născutului precum și cu privire la actele care trebuie întocmite pentru obținerea ajutorului de încălzire, actelor de identitate, actelor de proprietate. S-a oferit acces la servicii medicale,  minorele fiind trimise la medicul de familie pentru înscrierea nou-născutului, dar și a persoanei în cauză, că nici ea nu avea medic de familie. Momentat oferim servicii pentru minorele din Reșița și Anina”, a spus coordonatorul de proiect, Răzvan Stancu.

În cadrul aceluiași proiect s-a mai oferit sprijin pentru aproape 70 de copii cu vârsta cuprinsă între 1 și 5 ani care provin din familii defavorizate din Reșița și Anina.

sursa foto: Salvați Copiii România

De același autor

Related Articles