[AUDIO]Localităţi cărăşene care încă îşi caută primarii

În fruntea a trei unităţi administrative cărăşene, se află la această oră viceprimari cu atribuţii de primar.

Judeţul Caraş – Severin nu este singular în această privinţă, iar potrivit prefectului Ioan Dragomir, pentru o perioadă rezonabilă de timp acest lucru este necesar chiar dacă, conform legii, în cel puţin trei cazuri, în urma suspendării primarilor, ar fi trebuit organizate de mult timp alegeri anticipate:

,,Din rațiuni nu știu, economice, electorale, politice, până la această dată nu au fost organizate alegeri anticipate în aceste unități, e vorba în principal, de Târnova, unde este de o bună perioadă situaţia nerezolvată şi de Anina. La Șopot e o treabă și mai interesantă acolo a fost suspendat primarul, a fost mandatat viceprimarul să conducă activitatea, iar cred că de vreo 2-3 săptămâni primarul și-a reluat funcția deoarece s-a dispus de către organele de cercetare penală posibilitatea reluării activității.,,

În cazul de la Şopotu Nou, în iunie 2021, primarul Păun Baba a fost arestat preventiv pentru luare de mită. Potrivit procurorilor anticorupţie, între 2011 şi 2021, Păun Baba ar fi pretins de la reprezentantul unei firme de construcţii un procentaj de 5% din valoarea fiecărei facturi emise în cadrul unui contract finanţat din fonduri nerambursabile. La timpul respectiv, urmare a unei adrese a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a emis ordinul de suspendarea a acestuia.

Şi dacă la Şopotu Nou, primarul suspendat Păun Baba a fost repus în funcţie, la Lupac încă se aşteaptă decizia instanţei pentru suspendarea lui Marian Vlasici. În schimb, la Răcăşdia, decizia cu privire la primarul Mirco Lechici este definitivă:

,,La ora actuală ar mai fi în discuție Lupacul, unde primarul s-a prevalat de drepturile legale și a făcut recurs, așteptăm sentința definitivă. Mai nou a apărut și situația de la de la Răcăjdia, așteptăm de la Agenția Națională de Integritate transmitere a raportului definitiv și cel puțin minuta Înaltei Curți, unde s-a respins recursul primarului și a rămas definitivă sentința de pierdere a mandatului.,,

Ca o consecință a tergiversării organizării alegerilor anticipate, din motive ușor de înțeles, oameni care nu au fost aleși prin votul alegătorilor conduc acum localități. Asta dacă nu sunt doar niște marionete manevrate de foștii primari, promovați în preajma lor în funcții de consilieri.

De același autor

Related Articles