[AUDIO] Liberalii sunt în focul alegerilor. Ludovic Orban a revenit în Caraş-Severin

Ludovic Orban este susținut de filiala Caraș-Severin a PNL pentru obținerea unui nou mandat de președinte al partidului.

Decizia a fost luată în unanimitate, astăzi, în ședința Colegiului Director Județean PNL, la care a fost prezent și liderul liberal. Acesta consideră că hotărârea se datorează și senatorului Marcel Vela care a fost ministru în guvernul său.

Într-o conferinţă de presă, fostul ministru de Interne și-a motivat gestul susținerii candidaturii lui Ludovic Orban la șefia partidului.

„Argumentele sunt foarte multe, însă mă rezum să spun doar că a dovedit, în cel mai greu an de după război, că a avut curajul și priceperea să guverneze România și să salveze vieți. O spun în cunoștință de cauză și nu doresc să intru în amănunte. Și făcând parte din echipa guvernamentală condusă de el mi se pare normal să rămân alături de domnia sa, să luptăm împreună pentru o lume mai bună, pentru o Românie dezvoltată și o perspectivă mai frumoasă pentru toți compatrioții noștri”.

Congresul PNL de alegere a președintelui va avea loc în 25 septembrie, iar candidații sunt obligați să aibă susținerea a minimum 10 filiale din țară. Până acum, în competiția internă din partid s-a mai înscris premierul Florin Cîţu.

Candidaţii vor fi aleşi de 5 mii de delegaţi din toată ţara. Aceştia, însă, trebuie să fie desemnaţi după ce se încheie alegerile din toate organizaţiile locale ale PNL.

Ludovic Orban a mulţumit liberalilor cărăşeni pentru susţinere.

I-am mulțumit colegului și prietenului Marcel Vela pentru anunțul privind susținerea candidaturii mele la Congresul din septembrie. Îl cunosc din anii 90 și mă bucur că este în echipa mea. Am lucrat împreună la Guvern, uneori până târziu în noapte, la Comandamentul național pentru situații de urgență, într-o perioadă extrem de grea, cea a stării de urgență. Sunt onorat pentru fiecare gest de susținere. Dacă se uită cineva la ceea ce am făcut în cei 4 ani la conducerea PNL, la primari, la șefii de Consilii Județene, la grupurile parlamentare, eu chiar am adus un suflu nou. Sunt un om modern, care s-a adaptat și a învățat mereu. Mă bizui în egală măsură pe oameni cu experiență și consider că trebuie îmbinate experiența cu înțelepciunea și curajul.

Duminică, după ora 14.00, în emisiunea Interferenţe pe frecvenţe puteţi asculta un interviu în exclusivitate, acordat de liderul liberal pentru Radio România Reşiţa. Pe 105,6 FM!

De același autor

Related Articles