[AUDIO] Laboratorul DSVSA Caraş-Severin, deşi dotat cu toate cele necesare, nu este folosit la capacitatea optimă

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Dragomir este nemulţumit de prestaţiile laboratorului Direcţiei Sanitar Veterinare din Reşiţa şi solicită operaţionalizarea deplină a acestuia în cel mai scurt timp:

Nu mi se pare normal ca de doi ani să existe un laborator care nu-l mai operaționalizăm, ăla poate face și analizele alea PCR și nu le fac și le trimitem săptămânal la Timișoara. Practic ar trebui să facă mult mai multe analize și probe aici la noi, care să le trimită pentru conformare la laboratorul central de la București și la un moment dat să spună, domne, într-adevăr, știți să faceți, se lucrează bine și vă autorizăm să lucrați cu acest laborator. L-am dotat, am dat o grămadă de bani și noi îl ținem acolo, ne uităm la el sau îl mai folosim așa pentru o mică parte din ce ar putea face acest laborator“.

Ioan Dragomir a mai subliniat că, este impetuos necesar ca Direcţia Sanitar-Veterinară judeţeană să aibă în vedere reabilitarea sediilor circumscripţiilor veterinare care nu corespund din punct de vedere estetic şi să urgenteze pe cât posibil situaţia celor 12 comune din judeţ care au rămas cu serviciile veterinare neconcesionate.

De același autor

Related Articles