[AUDIO] La Reşiţa, iarna poate veni fără probleme, drumarii nu au niciun fel de emoţie

Direcția de Întreținere și Administrare a Domeniului Public din cadrul Primăriei Reșița este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru sezonul rece care se apropie, după cum a asigurat directorul Daniel Călin:

Suntem în curs de revizie pentru toate utilajele care le folosim pentru deszăpezire. E vorba de 8 utilaje cu sărăriță și lamă, 4 buldoexcavatoare pentru încărcarea zăpezii, dacă va fi cazul. În stoc avem în acest moment aproximativ 300 de tone de sare și undeva la 80 de tone de clorură. În mod normal, dacă iarna care urmează va fi ca în ultimii 2-3 ani această cantitate ne ajunge pentru toată iarna, dacă însă avem ghinionul să avem o iarnă cum am avut în 2018 cantitatea asta o dăm într-o lună. Pentru a fi siguri că nu avem surprize de genul ăsta, avem un contract semnat cu furnizorul de sare pentru încă 1000 de tone, dacă va fi cazul, să facem comandă și pentru încă 100 de tone de clorură, asta iarăși, dacă va fi cazul. Suntem pregătiți, nu avem emoții.

Daniel Călin a mai subliniat că, anul acesta activitatea de deszăpezire va fi mult îngreunată de traficul din oraş şi a transmis pentru Radio Reşiţa că operaţiunile de curăţare a zăpezii, dacă va fi cazul, se vor desfăşura mai intens odată cu lăsarea întunericului sau pe timpul nopţii.

Şeful Direcției de Întreținere și Administrare a Domeniului Public a mai precizat că, limitatoarele de viteză vor fi demontate, ca în fiecare an, în prima săptămână a lunii decembrie, iar dacă vor cădea ninsori până atunci, acestea vor fi înlăturate mai devreme.

De același autor

Related Articles